Logo.png

frederiksbergs skyggesider


Frederiksberg er kendt for sine grønne haver, de store alléer og det hyggelige lokalmiljø. Men Frederiksberg er også meget andet end skønhed og idyl. Der er skyggesider. Denne podcast fortæller historier om markante personligheder og begivenheder, som på mere eller mindre mystisk vis er blevet gemt væk og fortrængt. 

Frederiksbergs skyggesider er en podcast fra Frederiksberg Stadsarkiv, som er lavet i forbindelse med Golden Days Festival 2018, som ved årets festival har temaet Historiens B-sider.

Hent podcasten i iTunes HER, eller download historierne nedenfor.

Produceret af: Julie Thing. Musik af: Oliver Hoiness.

 


rådmand sven - politiker og bedrager

Overretssagfører, Rådmand C.J.F. Sven var en stor berømthed på Frederiksberg.
Men en dag i 1947 blev han fundet død i en mose, og overraskende hurtigt forsvandt Rådmand Sven herefter ud af Frederiksbergborgernes bevidsthed. En lille sagsmappe på Frederiksberg stadsarkiv afslører nu hvorfor han blev henvist til glemmebogen.

Produceret af: Julie Thing. Musik: Oliver Hoiness. Medvirkende: Lars Schreiber Pedersen, Susanna Sommer. 


har du hørt at…

1920ernes stjerneskuespillerinde Ingeborg Bruhn Bertelsen var fra første færd elsket af alle. Men et bizart rygte om en Sankt Bernhards hund, spredte sig som en lynild og vendte op og ned på Ingeborgs liv og karriere.

Produceret af: Julie Thing. Musik: Oliver Hoiness. Medvirkende: Rikke Rottensten


en plejemors hemmelighed

En af de første plejemødre på Frederiksberg hed Fru Halvorsen, og hun var kendt som en af byens allerbedste. Men to børnedødsfald inden for en uge på Halvorsens adresse fik pludselig billedet af den perfekte plejemor til at krakelere. Det man fandt bag gardinerne i hendes lejlighed, fik blodet til at fryse til is hos alle på
Frederiksberg.

Produceret af: Julie Thing. Musik: Oliver Hoiness
Medvirkende: Susannah Pedersen, Mette Specht Andersen