konfrontation med 70'erne

I anledning af at Golden Days Festival sætter fokus på 70’erne, vil lydvandringen Konfrontation med 70’erne bringe hverdagens optrin og spektakulære aktioner fra det banebrydende årti til live igen.

Lydvandringen består af fem dele: Christianshavn, Indre By, Nørrebro, Vesterbro og Frederiksberg. Hele lydvandringen er tilgængelig via applikationen Podwalk, som kan hentes gratis i App Store, her.

Lydpol står bag projektet og jeg har bidraget med 4 ud af de i alt 20 lydfortællinger. Hør blandt andet hvordan Smedekollektivet var med til at bringe fællesskabsfølelsen til Frederiksberg. Eller find ud af, hvordan betonblokkenes Platanvejsmassakre udfoldede sig i 70’erne. Historierne er blevet skabt i samarbejde med Frederiksberg Stadsarkiv.

Læs og hør mere om projektet HER.


Ungdomsgården

I 70’erne fik Vesterbros Ungdomsgård de unge talenter til at blomstre med deres sange og teater, der skabte genklang i resten af landet og frem til den dag idag. 

smedekollektivet

Smedekollektivet bragte fællesskabsfølelsen til Frederiksbergs fine villaveje, med alt hvad det indebærer af begejstring og skuffelser i kollektivets møde med bydelens borgerlige traditioner.

IMG_3352politi.jpg

Søfront-forvandlingen

Protester og feje tricks blev taget i brug, da kommunen og lokalbeboerne ved søerne på Frederiksberg gik til kamp om områdets skæve bygninger og brogede befolkning.

PLATANVEJSMASSAKREN

Da de moderne 70’er-boligblokke indtog Platanvej, skabte det en heftig modreaktion og fik byens hjerte til atter at banke for de gamle bygninger og grønne præg