lammefjordens historier   "Lammefjordens historier" er fortællinger fra  Geopark Odsherred . Historierne knytter sig til geoparkens nye  oplevelsesrute , som guider dig på tur gennem Lammefjorden. Her kan du opleve fjordens særlige natur og få personlige beretninger fra de folk, som lever her. Hør om de bundløse dyndhuller, opdag Lammefjordens bankende hjerte og rejs tilbage til dengang de første tilflyttere skulle indtage Lammefjordens tørlagte "månelandskab". Jeg har produceret historierne i samarbejde med  Geopark Odsherred . Hent podcasten i iTunes  her , eller download historierne nedenfor.  Projektet er gennemført af Fonden Geopark Odsherred i samarbejde med lokale landmænd og agronomer, Lammefjordens Dige- og Pumpelaug, Nordisk Center For Lokale Fødevarer, Odsherred Efterskole, gårdbutikker, spisesteder og Odsherred Kommune. Projektet er støttet af LAG og Knud Højgaards Fond.

lammefjordens historier


"Lammefjordens historier" er fortællinger fra Geopark Odsherred. Historierne knytter sig til geoparkens nye oplevelsesrute, som guider dig på tur gennem Lammefjorden. Her kan du opleve fjordens særlige natur og få personlige beretninger fra de folk, som lever her. Hør om de bundløse dyndhuller, opdag Lammefjordens bankende hjerte og rejs tilbage til dengang de første tilflyttere skulle indtage Lammefjordens tørlagte "månelandskab". Jeg har produceret historierne i samarbejde med Geopark Odsherred.
Hent podcasten i iTunes her, eller download historierne nedenfor.

Projektet er gennemført af Fonden Geopark Odsherred i samarbejde med lokale landmænd og agronomer, Lammefjordens Dige- og Pumpelaug, Nordisk Center For Lokale Fødevarer, Odsherred Efterskole, gårdbutikker, spisesteder og Odsherred Kommune. Projektet er støttet af LAG og Knud Højgaards Fond.


fem historier

intro - lammefjordens historier

Lammefjorden har fået en oplevelsesrute med lydfortællinger. Hør her hvordan du kommer på tur.
Musik: Blue Dot Sessions

fra vand til land

Engang var Lammefjordens 11.000 tønder land et dybt havområde. Kom på besøg ved Lammefjordens bankende hjerte, Audebo pumpestation, som har holdt bølgerne på afstand siden 1873.
Medvirkende: Henrik Madsen. 
Musik: Blue Dot Sessions, Podington Bear, Kai Engell

de første tilflyttere

Nogle tog til Amerika for at prøve lykken – andre tog til Lammefjorden. Arne Andersens familie var nogle af de første tilflyttere, som indtog Lammefjordens ny-etablerede landområde, der på godt og ondt skulle blive et eventyr.
Medvirkende: Arne Andersen og Christian Andersen (fra et interview som blev lavet i forbindelse med Lammefjordens 100 års jubilæum). 
Musik: Kai Engell, The Owl

lammefjordens skatkiste

På Lammefjorden laver man nogle af landets bedste grøntsager. Dyk med ned i Lammefjordens underjordiske skatkammer.
Medvirkende: Karin Nielsen. 
Musik: David Szesztay, The Owl, Lobo Loco (www.musikbrause.de), Kai Engell.

Lammefjordens dyndhulsmysterie

Lammefjordens gamle havbund har været en stor gave for områdets landmænd, men kun de færreste kender til fjordbundens mysterium om de bundløse huller, som i årevis har plaget Lammefjorden. Hør om lammefjordens særlige jordbund.
Medvirkende: Anders Kristensen og Peter Roll Jakobsen. 
Musik: Lobo Loco, Podington Bear, Kai Engell